VI BYGGER CYKLAR FÖR ATT DE SKA ANVÄNDAS, MEN OCKSÅ FÖR ATT DE SKA BLI ÄLSKADE. VÅRA KUNDER HAR ETT ÖGA FÖR DETALJER OCH EN PASSION FÖR KVALITET.

Alla modeller

 

Vi startade verksamhet redan 2009, först i Sverige som sålde Bakfiets och först som öppnade en Butik med bara last/lådcykel försäljning. Efter några år såg vi att import av lådcyklar är inte riktig anpassad efter den svenska cykelkulturen, säkerhetskraven, ramhöjden på cyklar och mycket ändra brister som säkert är inga problem där dessa lådcyklar byggdes. Vi bestämde oss för annat

Idag vi är det enda och första företaget i Sverige som producerar, designar och bygger egna lådcyklar – Bakfiets – jämfört med alla andra som har import från grannländer eller Asien/(genom grannländer ). Tack vara den långa erfarenheten av utveckling av lådcyklar har vi idag tagit fram lådcyklar som är 100% anpassade för det Skandinaviska klimatet, säkerhetskraven och cykelkulturen.

Vi jobbar med minst 8 andra svenska företag där vi köper bl.a Svensk Marin-Plywood som tål det svenska klimatet, rostfria bultar & skruvar, pulverlackering, cykeldelar, och flera andra tjänster.

Vi valde den hårda vägen, egen produktion och utvecklat i Sverige, dels för att generera lådcykelkulturen i Sverige, dels för att kunna skaffa flera lokala jobbmöjlighter och dels för mindre miljöpåverkan.

Vi är ett litet företag med stora ambitioner av utveckling. Därför behöver vi allt stöd vi kan få från våra Svenska kunder för att finnas kvar och för att kunna producera Svenska lådcyklar / Bakfiets av bästa kvalitet.

  • Land: Sverige
  • Garanti: Livstids garanti på ramen för den ursprungliga ägaren 5 års garanti för framgafflar. 2 års garanti för lacken på ramen och rost inifrån på framgaffeln. 2 år på andra lackade och kromade delar garanteras mot korrosion under 2 år, om de underhålls på rätt sätt. 1 år Motor, batterier och övriga komponenter för elmotor
  • Produkter: 2 hjulingar, 3 hjulingar, trailer
  • Grundad: 2009
  • Webbsida: https://www.cykelfabriken.se/