Bulten Bike erbjuder både delbetalning och leasing. Här kommer några punkter som är värd att tänka på.

Kolla även vår kostnads- och miljöräknare. Räkna på hur mycket pengar du kan spara genom att använda cykeln samtidigt som du kan minska din ekologiska fotavtryck..

Delbetalning

Du kan ansöka om att betala i din egen takt eller betala ett fast belopp per månad. När du delbetalar gäller alltid:

  • Du får hem varan innan du betalar
  • Du samlar alla dina köp på en månadsfaktura
  • Du betalar i din egen takt eller ett fast belopp per månad

Konto – betala i din egen takt
Du betalar valfri summa per månad. Det lägsta belopp du kan betala är 1/24 av beloppet som återstår och inte mindre än 50 kr varje månad. Du kan när du vill betala hela det återstående beloppet. En administrationsavgift om 29 kr tillkommer på fakturan.

Fast delbetalning
Fast delbetalning innebär att du delar upp din betalning på 12, 24 eller 36 månader (och hos vissa produkter t.o.m. 48 månader). Du vet från början vilken din månadskostnad blir – och du vet när du har betalat klart.

Vid fast delbetalning beräknas räntekostnaden på det totala utestående beloppet, vilket betyder att månadskostnaden blir högre den första månaden och lägre den sista månaden.

I samband med köpet görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas.

 

Leasing

Du betalar en fast avgift under leasingperioden (om marknadsräntan ligger still) och du vet objektets slutvärde. Efter leasingavtalets utgång kan du köpa loss objektet. Leasingavgiften är direkt avdragsgill.

Alla fakta på bordet: Leasing är inte det billigaste alternativet, men det kan vara det bästa. Det hävdar i alla fall Christer Barck, leasingexpert på Svea Ekonomi.

– Det finns många fördelar med leasing, som visar sig om man räknar på alternativen, säger han.

De främsta fördelarna är att du förbättrar likviditeten och får bättre kontroll på dina löpande kostnader, samtidigt som du till sist ändå kan bli ägare till objektet. Då har du tagit de tunga kostnaderna tidigt och får lägre kostnader som ägare. Rent tekniskt fungerar leasing som ett annuitetslån med mest ränta i början och mot slutet mest amortering, och med samma kostnad varje månad.

– En typisk leasingkund är ett företag som expanderar och inte kan eller vill låna till allt de behöver i sin verksamhet. Leasing frigör likviditet, har skattefördelar och är enkelt, säger Christer Barck.

Värd att tänka på

  • För den som inte har problem med likviditeten, blir det billigare att köpa kontant eller att låna i bank, eftersom bankräntan oftast är lägre än leasingräntan.
  • Leasing-/hyresavtalet kan egentligen inte brytas under kontraktstiden. Det beror på att leasingföretaget du betalar avgiften till varje månad köper utrustningen av leverantören vid leasingtidens början. Om du ändå vill avsluta leasingavtalet måste du betala kvarvarande hyror och restvärdet i förväg. Då blir du ägare till objektet.