Kooperativet Bulten Bike är en av Sveriges ledande leverantörer av hållbara cykeltransportlösningar. Vi specialiserar oss på premium lastcyklar, vikcyklar och cyklar för människor med funktionsvariation. Våra produkter hjälper privatpersoner och familjer att lösa vardagspysslet. Till företag och organisationer erbjuder vi kostnadseffektiva och driftsäkra transportlösningar.

Vi förstår att livet är föränderligt. Därför erbjuder vi även prenumeration av våra cyklar så att fler får möjligheten att använda cyklar för att förenkla sin vardag – och kan skippa bilen.

I Karlstad bedriver vi även cykeluthyrning och står bakom cykeldestinationssida Värmland by bike.

Bulten Bike is one of Sweden’s leading suppliers of sustainable bicycle transport solutions. We specialize in premium cargo bikes, folding bikes, and bikes for people with varying abilities. Our products help individuals and families solve everyday tasks. To businesses and organizations, we offer cost-effective and reliable transport solutions.

We understand that life is ever-changing. Therefore, we also offer subscriptions for our bikes so that more people have the opportunity to use bikes to simplify their everyday life – and can skip the car.

In Karlstad, we also operate bike rental services and are behind the bike destination website Värmland by bike.

 

2024
Göteborg! Nu finns cyklar från Veloe att testa även på Sveriges framsida.

2024
Vi lanserar certificering för begagnade cyklar: Cykelpass

Vi tycker att det ska vara lite enklare att köpa bra begagnade cyklar. Därför har vi tagit fram en certificeringssystem som ska göra det enklara och tryggare när du köper en cykel.

Vi kallar det för Cykelpass. För det är precis det. Alla våra begagnade cyklar har fått en cykelpass. Men systemet är öppet för flera aktörer. Du hittar cyklar med Cykelpass här: https://bultenbike.se/cykelpass

2023
Pop-up butik

Rundgång heter konceptet som testat nu i Karlstads mest central galleria.

@rundgang_karlstad är en cirkulär popup som under två fullspäckade månader kommer samla framtidens varor och tjänster under ett och samma tak. Vi är med och presenterar vår prenumerationserbjudande: https://bultenbike.se/prenumerera

2023
Finbesök från Danmark

2023
Eurobike

2023
Prenumerera supercyklar

Det ska vara enkelt att ha lastcykel. Prenumerera en färdig konfigurerat lastcykel. Du får tillgång till en premiumcykel från bl.a. Riese&Müller som är anpassat efter dina behov. Inga gömda kostnader. 100% flexibel. Avsluta prenumeration när du vill.

2023
Vi stödjer Cykelfrämjandet

Cykelfrämjandet är en ideell organisation som jobbar för att fler ska cykla mer året om. Ett cykelvänligt samhälle är grönare, lugnare och tryggare. Cykelfrämjandet jobbar för att fler barn kan cykla till skolan, det byggs bättre och säkrare cykelvägar, hundratals vuxna lär sig cykla varje år,  cykelturismen utvecklas.

2022
Vi är i tidningen

Det är i Karlstad det händer … NWT Media AB gjorde en lång artikel om oss, våra kunder och vad som händer på marknaden i Sverige. (Artikeln är låst men bra journalistik får kosta.) #bultenbike #lastcykelspecialist #vikcykelspecialist

2022
Cykelkarneval 2022

“Kungligt”! Att vara med på 2022 års Cykelkarneval och lastcykelmässa i Stockholm.

 

2022
Xtracycle is back

Xtracycle återstarar i Europa och vi är bland dom första att kunna erbjuda deras longtail cyklar

2022
Glitch in the matrix

… eller bara en ny kompakt lastcykel som vi får i utbudet med Yoonit

2022
 

2022
Vikcyklar.se växer

Vår avläggare vikcyklar.se växer och erbjuder premium vikcyklar

2021
Leverans i hela Norden

I år har vi levererat cyklar runt om i Sverige … och även till Grönland

2021
Vilket år!

Året är inte slut än men vi vet att vi har dubblat vår omsättning – igen. Tack alla kunder för förtroendet.

2021
Region Örebro väljer oss som helhetsleverantör för projekt "Rena Resa"

2021
Cykelpool & bike sharing

Nu kan vi erbjuda kompletteringar för cykelpool eller bike sharing.

2021
Värmlandstrafiks första cykelpool

Vi är stolt leverantör av Värmlandstrafiks första offentliga cykelpool

2021
Vowag

Vi vågar oss på en kort resa och kommer hem med Vowags fantastisk tungviktare till lastcykel.

2021
Specialcyklar

Vår satsning på specialcyklar visar resultat. Allt fler kommuner och organisationer upptäcker möjligheterna.

2021
Gocycle lanserar framtidens vikcykel. Och vi har det

2021
Citkar

Vi utvidga utbudet av lastcyklar för professionell bruk med Citkar

2021
Benno bikes

Benno bikes finns nu hos oss och kunder i Sverige

2021
Solsidan - köp guide

Vi får många frågor och har många cyklar i utbudet. Som lastcykelexperter har vi skapat ett nytt och enkelt sätt för våra kunder att får en uppfattning om cyklarnas egenskapar. Resultat blev en diagramtyp som på engelska heter Sun burst. Det nappar vi på och skapa vår alldeles egen Solsida här i Karlstad.

2021
I Lock It & Hexlox

Vi bygger ut vår utbud på säkerhetslösningar. Bland annat med GPS låset och bikesharing lösningen från I Lock It. Samt lås från Hexlox.

2021
Vikcyklar.se ny sajt

Det var dags att renovera och uppdatera vår specialsajt för vikcyklar. Det kommer hända mycket i denna marknadssegment i år.

2021
Gleam Multi Use Bike

Vi blir första återförsäljare i Sverige för Gleam Multi Use Bike.

2021
Lastcykelguide 2.0

Vi har jobbat vidare med vår Lastcykelguide för att ännu bättre kunna ge råd på vilka cyklar passar just dina behov.

2020
Triobike

Vi är stolta att kunna erbjuda Triobike. Utmanaren till en klassiker.

2020
Butcher&Bicycles

Nu kan vi även erbjuda den avancerade trehjuliga lastcykel från Butchers&Bicycle med tilt-funktion.

2020
Säg hej till Veloe

En kompakt familjecykel för dig som söker kvalitét till en överkomlig pris.

2020
Black Iron Horse

Nu har vi den här, vår Black Iron Horse.

Kommit hela vägen från Danmark. Den är visserligen inte svart. Men den har plats för 3 barn, hjälper med cyklingen med en Shimano mittmotor och automat-växel. Och så är den alldeles kompakt och agilt pga sin speciella styrning.

2020
Rhino Berlin

Nu kan vi erbjuda aluminiumlådor från tyska Rhino-berlin för lastcyklar. Tillgänglig för Bullitt, Douze, Urban Arrow, mm.

2020
Hyrcykelprojekt "Värmland by bike"

Nu är det officiellt: med stöd av Leader Närheten ska vi utveckla ett system för uthyrning av cyklar.

Tänk om du besöker Värmland och känner för att upptäcka landskapet längs Klarälvsbanan, den kommande Unionsleden eller varför inte några korta eller långa cykelleder vid Vänern. Det ska vara enkelt att hitta en cykeluthyrning i din närhet. Och lika enkelt att boka en picknickkorg, entrébiljetter eller annat.

Systemet kommer att vara öppet för flera uthyrare och andra aktörer i besöksnäringen i Värmland.

2020
Brompton

Vi smygstartar som återförsäljare för vikcykelklassikern Brompton. Och kör hem leveransen med vikcykel och cykelsläp så klart. Fler kompakta cyklar finns på vår specialsajt https://vikcyklar.se.

2020
En riktig stilikon

Vår första Winther C29 levereras till kunden

2020
Vi har blivit med Urban Arrow!

Vi är stolta att vi nu även är återförsäljare för Urban Arrow.

2020
Vi lanserar Premiumbikes.se

Dags att lanserar vår specialsajt för premiumelcyklar på premiumbikes.se

2020
Super-cykel-trailer från Carla Cargo

Vi levererar de första cykelsläpp från Carla Cargo.

2020
Riese&Müller Rent

I samarbete med Riese&Müller kan vi erbjuda uthyrning av cyklar till företag som led i omställning under Corona-pandemin.

2020
Specialsajt för Yuba

Egentligen tänkt att användas på Cykelmässan som inte blev av så släpper vi Yuba guiden. En sida som gör det enklare för dig att kombinara Yubas olika tillbehör för dina transportbehov. Finns på https://yuba.bultenbike.se.

2020
Våra kunder finns här

2020
Köp lastcykel – få gratis medlemskap i elbilspoolen

För att underlätta för våra kunder och alla de som vill prova på en mer hållbar livsstil kan vi erbjuda nu gratis medlemskap i elbilpooler från Move About.

Inte ofta vi gör tipsa om att använda bil. Men här har hittat sig två aktörer inom hållbara transporter som provar något nytt.

2019
Be seen. Be safe.

Lagom till mörka årstiden tar vi in de smarta cykelhjälmar från Lumos i vår utbud. Tanken med det är att lastcyklister enklare kan hålla händerna vid styret med ändå vara säkert i trafiken. Titta själv på vad hjälmen kan.

2019
Låt oss prata jämställdhet

(Last)cykelbranschen är rätt långt från att vara jämställd. Bulten Bike är ingen undantag.

Detta till trots att (last)cykeln är en utmärkt verktyg för att verka för en ökad jämlikhet i samhället. Vi har bestämt oss att jobba medveten med frågan. Bland annat genom medveten använda sådana bilder som bättre representerar våra kunder.

Så …

eller

… så

Du fattar väl 🙂 Vi berättar gärna mer.

2019
Äntligen

Äntligen har vi blivit officiell återförsäljare för Riese & Müiller.

2019
Vikcyklar @ Bulten Bike

Den nya urbana mobilitet främjas även genom vikcyklar. Vi gör en satsning och starta en ny webbsida med en urval av vikcyklar som håller länge.

2019
Fler kvalitésmärken

Det finns fler tillverkare som vi samarbeta med för att skapa en av den bredaste utbud på kvalitetslastcyklar. Vi utvidgar med fler tillverkare från Tyskland genom Veleon, Kargon, XCYC, Cargo Bike Monkeys och i:SY.

2019
Urbana transporter

Ännu en ny leverantör. Vi utvidga vår utbud på cykelsläp med en unik lösning för cykeltransport av lastpallar. Franska BicyLift är utvecklad som en pysselbit för ännu fler hållbara transporter i urbana miljöer.

2019
Specialcyklar

Efter vi fick ett antal förfrågningar efter cyklar för människor med speciella behov inleder vi en samarbete med Mayday Aid AB som generalagent för specialcyklar från holländska Van Raam som utvecklar och bygger cyklar för transport av rullstolar, behovsanpassade tandems mm.

2019
Större utbud

Vi har jobbat hård för att bredda utbudet av kvalitetsmärken och nya cyklar som möter specifika krav. Vi säger hej till AddBike, Muli, Livelo, Tern, XtraCycle, TreGo, Douze Cycles, Radkutsche och Onderwater tandems.

2019
Leasing för företag

Från och med nu kan vi även i samarbete med Svea ekonomi erbjuder leasing och långtidshyra till företag och organisationer.

2019

Nu kan vi erbjuder privatfinansering tillsammans med Klarna.

2018
Vi är stolta att ha blivit utsedda som Årets kooperativ i Värmland 2018!

No Title

No Description

2018
Vi ökar utbudet med cyklar från danska Omnium

Vi säljer även cyklar från Omnium. Omnimium Cargo, Minimax och Mini.

2018
Vi komplettera vår utbud med cykeltrailer

Vi erbjuder även professionella cykelsläpp och cykeltrailer från tillverkarna Hinterheroch Carla Cargo.

2018
Bulten Bike blir första återförsäljare för Yuba longtail cyklar

mm

Vi är officiella återförsäljare i Sverige för Yuba Boda-Boda, Yuba Mundo, Yuba Spicy Curry

2017
Munkfors kommun köper cyklar till förskolorna

2017

Med hjälp av Cykelfabriken får vi hem de första democyklar.

2017
Samarbete med Cykelfabriken inlets

Bulten Bike blir återförsäljare för svenska Cykelfabriken i Värmland. Vi säljer trehjuliga Bakfiets klassik, bred och förskolemodellen samt Amii. Vi erbjuder även tvåhjuliga Bakfiets kort, long och XL.

2016
Bulten Bike kommer till

Idén har funnits länge. Tanken var att starta ett företag som är lite annorlunda och kanske lite smartare än andra. Även som företagsform ville vi gå en annan väg och satsade därför på att starta som kooperativ.