Räkna på cykeln

posted in: Okategoriserade | 0

Nu lanserar vi en kostnads- och miljöräknare som gör det möjligt för dig att jämföra kostnader för bilägande mot att använda cykeln istället. Beräkningarna görs på dina individuella förutsättningar, avstånd du har till jobbet, vilket fordon du vill jämföra det med och vilka genomsnittshastigheten du verkligen har.

Förutom tidsvinst och kostnadsbesparingar redovisar kalkylen även besparingar i minskad CO2 utsläpp.

 

Förutom en ökad livskvalitet och klara miljövinster kan räknaren konkret visa upp hur mycket tid och pengar du kan spara genom att satsa på cykeln.

 

Som en inte exempel som inte är allt för långt från verkligheten ser man att det går att spara sig själv och sina kära upp till 300 timmar och över 42 000 kr med cykeln inom en fyraårs period om man pendlar fem gånger i veckan en enkelsträcka på 5 km.

Resultat görs under antagande att bilen genomsnittshastighet är på 14 km/h medans cykeln antas var 15 km/h. Elcyklar brukar snittar över 20 km/h. Beräkningar av utsläpp och kostnader för bilen görs i denna exempel baserat på en en 2014 års bil på bensin med en genomsnittsförbrukning på 7 liter på 10 mil. I denna fall antas bilens årliga kostnader ligger på runt 8000 kr, som enligt Konsumentverkets tjänst bilsvar.se dessutom för de flesta bilar är mycket sparsamt räknad.

I avancerat modus kan man ändra alla dessa värden. Varför inte jämföra en cykelfärd med bilen i en kö-påverkat under rusningstiden.

In och prova själv och ser att cykel är en tydlig alternativ till bilburen trafik i urbana miljöer.

 

Räknaren är framtagen av organisationen Omni Calculator som har specialiserat sig att tillhandahålla räknare för att öka faktabaserade beslutsfattning här i världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.